Our Story

Smak av IndoNepali

Smak av IndoNepali

Om oss

Everest Masala är en av de indo-nepalesiska restaurangerna. Restaurangen ligger vid den livliga viken i Norra Drottninggatan 14, 451 31 Uddevalla, Västra Götalands län. Atmosfären i restaurangen är mest föredragen för lunch, familjesamling, lovande ögonblicksfirande efter jobbet. Så det är en mångsidig plats. Everest Masala anländer med ett unikt utbud av indo-nepalesiska delikatesser skapade av kocken Pradip Sapkota, med tydligt smaksatta kryddor, örter och signaturen till köket. Designad för att njuta av mat och dryck under en konversation.

 Med fräsande smaker på Everest Masala är det ett skådespel. Den autentiska smaken av indo-nepalesiska kryddor och örter tillagade i en bibehållen temperatur som ger levande konsistens och smak till köket. Gör det friskt och bra. Everest Masala ger en ny utsökt matupplevelse som överraskar och uppmuntrar sinnena.

 På Everest Masala tar vi bara några av våra favoriter och tar upplevelsen till Uddevalla i sin helhet, med traditionell smak och all känsla.

Restaurangen

Beläget i Uddevalla stad Uddevalla län. Den berömda platsen för stranden och rekreationsområdet ligger en enda Indo-Nepali restaurang. Representerar kulturen och serverar den sydasiatiska maten sedan 2012. Restaurangverksamheten tar hand om Pradip. Född i Nepal. Att vara ung och köra för att utforska världen. Han har varit i sydasiatiska länder (Indien, Bhutan, Sri Lanka) bott och arbetat där i flera år innan han debuterade i Sverige. Med passionen och drömmen att marknadsföra den exotiska sydasiatiska kulturen hade han öppnat restaurangen och serverat indo-nepalesisk mat.

Om matplats

Med sitt stora utrymme är restaurangens sittplatser 90. Med möbler i det traditionella och livliga indo-nepalesiska temat kan kunden uppleva den sydasiatiska kulturen. Interiören är utformad för att säkerställa integritet och förbättra kundens komfort. Med väl inredda moderna möbler.

Maten

Det sydasiatiska landet är berikat med konst, kultur och kostym. Vårt kök får inget undantag från det. Everest Spice är en blandning av gurkmeja, kummin, muskotnöt, bockhornsklöver, kanel, asafetida som hjälper vår mat att berikas i färg och smak. Dessutom vandrar marinering och dekorationskonst genom att sätta mat i thali tallrikens skönhet.

Om Pradip Sapkota

Min passion för matlagning har fått näring och inspiration sedan min barndom, mina familjemedlemmar har varit den främsta källan till motivation, som uppmuntrade mig att laga mat för familjen hemma och till och med vid festliga familjesammankomster. När vänner och familj skulle uppskatta mina matlagningskunskaper visste jag att detta borde vara mitt yrke, eftersom jag insåg att min kärlek till mat och matlagning gav mig en djup känsla av lycka. Under min karriär hade jag arbetat i olika indiska, srilankanska och nepalesiska restauranger, varifrån jag fick möjlighet att lära mig mer och förbättra min skicklighet i sydasiatiska rätter.

About Pradip Sapkota

My passion for cooking has been nourished and inspired since my childhood, my family members have been the major source of motivation, who encouraged me to cook for the family at home and even at festive family gatherings. When friends and family would be appreciative of my cooking skills, I knew this ought to be my profession, because I realized my love for food and cooking gave me a profound sense of happiness. During my career, I had worked in various Indian, Srilankan & Nepali restaurant from where I got an opportunity to learn more and enhance my skill in South Asian Cuisine.

Vad får dig att bli kock och restaurangägare?

Kärlek till mat kom i väldigt ung ålder för att jag växte upp, jag föreställde mig alltid att det här var något mycket magiskt och konstnärligt. Antingen det är att laga mat eller presentera och servera maten. Jag njöt av tiden jag tillbringade med min mamma i köket, liksom den djupa känsla av lycka jag kände när jag skapade ny smak och rätter av ingredienser som var både synliga och osynliga men kände på smaklökarna. Jag kan inte föreställa mig vad jag skulle göra förutom att laga mat; mitt kök på restaurangen är min verkstad där jag får enormt nöje och glädje genom att skapa nya rätter och recept med olika ingredienser.

Med erfarenheten som samlats genom åren, att arbeta långa timmar i köket med olika anläggningar i mer än 13 år, kom tanken på att äga och leda ett restaurangföretag av sig själv. Jag växte upp i en kultur där det är en religiös handling att erbjuda mat och tror att kunderna är som gud för oss. Genom att tro ordspråket behandlar vi på Everest Masala våra kunder som mina personliga gäster, precis som vänner och familj som besöker hemmet och jag vill alltid gå bortom kundens förväntningar och ge dem en minnesvärd upplevelse. Varje dag som betjänar våra kunder med kärlek och omsorg som återspeglas av vår kund är den främsta anledningen till att Everest Masala trivs i verksamheten.

Hur förbereder och anpassar du köket?

Grunden till min stil skulle alltid vara att använda färska, säsongsbetonade och ekologiska produkter. Jag gillar att lägga till en modern twist till klassiska rätter, vilket skapar en fusion. Jag har försökt mitt bästa för att visa upp stilen med menyn på Everest Masala från min erfarenhet, feedback från gäster, kunder, mentorer och branschexperter. Inte bara det, Everest Masala fokuserar på att kontinuerligt förbättra köket baserat på kundens önskemål och uppdatera därefter. Dessutom är hemligheten en blandning av kryddor och örter från Himalaya som ger den exotiska doften i näsborrarna som gör smaken berikad.